top of page

Algemeen

Hierbij een overzicht van regelmatig aan ons gestelde vragen en de hierbij behorende antwoorden. Zit jouw vraag er niet bij ? Neem dan contact op met ons secretariaat (zie item Informatie). 

 

Zijn jullie de enige rolschaatsvereniging in de regio ?

Ja, en daar zijn we héél trots op. Onze vereniging is in 1947 opgericht en is niet alleen de eerste in de Haagse regio maar ook de eerste rolschaatschaatsclub van héél Nederland ! Bij het item Geschiedenis van deze website kan je meer over het verleden van de vereniging lezen.


Hebben jullie ook een winter en zomer stop ?

Van de twaalf kalendermaanden hebben we twee keer een "break". In de maand december stoppen we en gaan we met de families "Sinterklaas" en "Kerst" vieren. In de zomermaanden juli en augustus stoppen we ook en gaan we een maand "Relaxen". We hebben een winterseizoen van 1 oktober tot en met 31 maart en een zomerseizoen van 1 april tot en met 30 september. We zijn dus tien kalendermaanden per jaar actief.

Jaren geleden heb ik ook rolhockey gespeeld. Kan ik weer meedoen ?

Natuurlijk ! "Join the club" zeggen we dan. Neem contact met ons op. Kijken we samen welke materialen je nog hebt, hoe we het kunnen aanvullen en waar er een plekje voor je is bij de Eerste Haagse Rolschaats Club Marathon. Eén van de mogelijkheden is Be fit ! TRIM rolhockey.

 

Ik wil niet rolhockeyen maar wel iets bij de vereniging doen. Kan dat ?

De organisatie van de vereniging draait op de inzet van vrijwilligers. Er zijn zoveel leuke taken bij de vereniging waardoor sporters hun favoriete tak van sport kunnen beoefenen. Dus wil je als vrijwilliger iets voor de vereniging gaan doen, kijk dan bij het item Vereniging - Vacatures van deze website. Maar we hebben ook een luisterend oor voor jouw suggesties. 

 

Kan mijn schoolklas ook komen rolhockeyen ?

Natuurlijk kan dat en wij weten zeker dat jullie dat héél leuk gaan vinden. Kijk even bij het item Verenigingen-Sportaanbod van deze website. Tot binnenkort dan maar ! 

 

Kan ik meedoen op mijn eigen inline skates ?

Ja, in het jaar 1998 heeft de wereld rolschaatsbond F.I.R.S. haar reglement aangepast zodat het sinds dat jaar  is toegestaan om rolhockey ook met inline skates te spelen. 

 

Kunnen meisjes (vrouwen) en jongens (mannen) samen rolhockeyen ?

Rolhockey kan je gemixed spelen met meisjes (vrouwen) en jongens (mannen). Internationaal zijn er inmiddels vrouwelijke scheidsrechters bij mannen wedstrijden. Gedurende de jeugdperiode is het mogelijk om in wedstrijdverband gemixed te spelen. Ook in de seniorenperiode zijn er al voorbeelden van vrouwen in mannenteams. Het dames rolhockey heeft met name in de toprolhockeylanden de afgelopen jaren een enorme positieve ontwikkeling doorgemaakt. De vereniging E.H.R.C. Marathon stimuleert het dames rolhockey en momenteel is het mogelijk om met name bij het onderdeel TRIM-rolhockey gemixed rolhockey te spelen.  

 

Kan ik zonder lid te worden van de vereniging ook op rolschaatsbaan Zuiderpark vrij rolschaatsen ?

Ja, je kan iedere doordeweekse dag van 12.00 uur tot 18.00 uur op de rolschaatsbaan Zuiderpark vrij rolschaatsen en de toegang is zelfs gratis. Alleen in het weekeinde gedurende het zomerseizoen (april - september) worden rolhockey evenementen georganiseerd.

 

Ik wil graag rolhockey op het hoogste niveau bekijken. Kan dat ?

Kijk bij het item "Sportevenementen" en zoek wedstrijden op van het E.H.R.C. Marathon seniorenteam. "Beleef rolhockey" dan op het hoogste niveau. De toegang tot de wedstrijden is gratis. 

 

Wat is de contributie bij de vereniging?

Dat is afhankelijk op welke wijze je rolhockey bij onze vereniging speelt. De volgende vier vormen zijn van toepassing : 1. Senioren, 2. Veteranen, 3. TRIM-ers en Jeugd. Bij deelname aan de Nederlandse Rollersport Bond (N.R.B.) betaalt de speler en het team een fee aan de N.R.B. als extra op het contributiebedrag. 

FAQ - Veel gestelde vragen ... en even veel antwoorden !        FAQ

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page