top of page

"HERFST IN AANTOCHT, DUS VOORUIT DENKEN" 

Publicatie datum 04-09-13

 

Na een mooie zomer met hier en daar een typisch Nederlandse regendag is de herfst weer in aantocht. De speelvloer in het Haagse stadspark zal weer vaker onbespeelbaar zijn. Maar de bomen en struiken rondom de rolschaatsbaan zullen mooi groen, geel en rood kleuren en dan ga je vanzelf al snel verheugen op de winterstop (de gehele maand december) om met familie en vrienden de feestdagen te gaan vieren.

 

De nachten worden langer en s'avonds lekker na een training buiten op het terras van het Paviljoen zitten nazomeren wordt ook steeds minder. We blijven zo lang als mogelijk gebruik maken van onze sportaccommodatie in het Zuiderpark doch vanaf 1 oktober start het winterseizoen en kunnen we gebruik maken van de "rolhockeyarena" (sporthal Oranjeplein) en bij het begin van het zomerseizoen (1 april) keren we weer volledig terug in het Zuiderpark om weer heerlijk in de buitenlucht te gaan sporten. 

 

Mooie sportfaciliteiten bij E.H.R.C. Marathon : Zowel binnen als buiten sporten ! 

 

We hebben er voor gekozen om op de hoofdpagina de Top 5 verenigingsnieuws te tonen. Wekelijks geeft de website redactie (mede op aanraden van de  bezoekers van "Marathon On Line") de Top 5 door aan de webmaster. Dus wil je de Top 5 beinvloeden ? Geef geef dit dan door aan de webmaster (zie item Informatie). 

 

Scroll naar beneden ... en zoek tussen het recente en het oudere nieuws naar de Top 5 ! 

"SENIOREN PRESTEREN GOED"

Publicatie datum 03-09-13


Door afgelopen zondag op onze eigen rolschaatsbaan één keer te winnen en één keer tijdens de 4e speelronde van de competitie om het nationaal rolhockeykampioenschap marginaal te verliezen zijn

onze senioren steviger op de derde plaats van de ranking gekomen.

 

We zijn als vereniging voor deze competitie in het seizoen 2013 tweemaal de gastheer. Mede door het mooie sportweer waren er op de twee wedstrijden in het stadspark veel toeschouwers afgekomen. De Haagse rolhockeyliefhebbers hadden er veel zin wat zeker ook oversloeg op het team van de Haagse aanvoerder Kevin Janssens.

 

 

 

Winst en verlies

De eerste wedstrijd van de dag stond in het teken van de revanche want het was het Zaanse Z.R.C. wat enkele maanden geleden in de finale om de Nederlandse rolhockeybeker voor een verrassing zorgde door de beker te veroveren. Ditmaal lieten de senioren zich niet verrassen. Via een geconcentreerde eerste helft (2-1) werd uiteindelijk een verdiende 3-1 overwinning behaald. Dit gaf vertrouwen voor de tweede wedstrijd van de dag. Nu was de landskampioen uit 2012 de  tegenstander. R.C. De Lichtstad uit Eindhoven nam de leiding in de wedstrijd maar nog géén minuut later kwamen de Hagenaars langszij en de 1-1 was ook tevens de ruststand. Na een stand van 2-2 nam het seniorenteam brutaal de leiding wat gezien het speelbeeld een terechte stand was (3-2). Met deze stand had het team kunnen oprukken naar de tweede plaats van de competitie en zich kunnen bombarderen tot één van de titelkandidaten. Doch in de laatste 5 minuten van de wedstrijd werd de stand omgezet in een 3-5 overwinning voor de Eindhovenaren.

 

Direct na de wedstrijd had het team op de baan bij de wisselbank een korte bespreking met de coach en aansluitend met het eigen publiek langs de balustrade alvorens teleurgesteld in de kleedkamer te verdwijnen. Dit was de kans geweest om de regerend landskampioen R.C. De Lichtstad te verslaan.

 

Uitslagen 4e speelronde 01-09-13

Deze speelronde in Den Haag had de volgende drie wedstrijden op het programma staan :

- E.H.R.C. Marathon – Z.R.C. 3-1, ruststand 2-1, teamfouten Marathon 8 en ZRC 13.

- Z.R.C. – R.C. De Lichtstad 0-5

- R.C. De Lichtstad – E.H.R.C. Marathon 5-3, ruststand 1-1, teamfouten Lichtstad 4 en Marathon 6.

 

Stand competitie 2013                                                                                                                                      Foto's

Tot en met de vierde speelronde is de volgende stand aan de orde.                                                   Van de wedstrijd tegen R.C. De Lichtstad zijn door   

1e plaats        Kon. Modern S.C.W. (Antwerpen), 11 punten                                                                     rolhockeyfotograaf Beer Fresco opnamen gemaakt

2e plaats        R.C. De Lichtstad (Eindhoven), 10 punten                                                                          die op deze website bij het item Media zijn te zien.

3e plaats        E.H.R.C. Marathon (Den Haag), 7 punten

4e plaats        R.V. Brunssum (Brunssum), 2 punten

5e plaats        Zaanse Roller Club (Zaandam), 0 punten

 

Eerst volgende speelronde

Dit seizoen speelt het rolhockeyteam van E.H.R.C. Marathon nog één maal voor eigen publiek. Op zondag 22 september a.s. komen er voor de 5e (van de 7) speelronde van de N.R.B. competitie 2013 de runner up Kon. Modern S.C.W. en het altijd gevaarlijke R.V. Brunssum/V.R.C. naar het Haagse Zuiderpark.

"MARATHON HEEFT ZIJN ''KILLER" EN "KING" 

Publicatie datum 24-08-13


Aansluitend op de Early Bird wedstrijd werden door de spelers directe vrije slagen op de keepers genomen. De inzet was een jaar lang roem met de "King" (voor een speler) en "Killer" (voor een keeper). Conform traditie wordt een Early Bird wedstrijd zonder een scheidsrechter afgewerkt. Maar deze individuele competitie bracht toch wel iets extra's bij de spelers en keepers naar boven. Dus was er een scheidsrechter aanwezig. Eerst werd de definitie van een directe vrije slag besproken en ook nog eens bevestigd dat de speler maximaal 5 seconden heeft om zijn poging af te maken. Na een verbeten strijd werden de winnaars bekend gemaakt. Voor een jaar lang is veteraan Ron Dorlas de "King" van de vereniging en senior Wim Meyer de "Killer" van de vereniging. Een jaar lang !

"22 SEPTEMBER : LAATSTE ZUIDERPARK EVENEMENT" 

Publicatie datum 14-09-13

 

Zondag 22 september a.s. is het voor Haagse rolhockeyliefhebber de laatste mogelijkheid om dit seizoen rolhockeywedstrijden op rolschaatsbaan Zuiderpark bij te wonen. Het seniorenteam speelt op deze dag twee wedstrijden (11.00 uur en 12.15 uur) in de 5e speelronde van de N.R.B. competitie 2013.

Na deze speelronde speelt ons seniorenteam (overdekte) uitwedstrijden in het binnen- en buitenland. Niet eerder dan de maand april 2014 worden er weer sportevenementen op de buitenaccommodatie in het stadspark Zuiderpark georganiseerd. Dus kom nog éénmaal dit seizoen ons team steunen !

                         11:00 uur Kon. Modern S.C.W. - E.H.R.C. Marathon
                         12.00 uur Kidstime (halve rolschaatsbaan voor de jeugd)
                         12.15 uur R.C. Brunssum/V.R.C. - E.H.R.C. Marathon
                         13.15 uur Kidstime (halve rolschaatsbaan voor de jeugd)
                         13.30 uur R.V. Brunssum/V.R.C. - Kon. Modern S.C.W.
                         14.30 uur Kidstime (hele rolschaatsbaan voor de jeugd)
                         14.30 uur Meet and Greet in het Paviljoen


 

Bezoek voor de bereikbaarheid, het parkeren en het sportvloerbeleid het item "Informatie

-> Sportaccommodaties". ​

"MARATHON ON LINE 2.0 IS ON LINE !"

Publicatie datum 01-09-13


Op zondag  1 september 2013, 08.00 uur, is de vernieuwde website "de lucht in gegaan". We zijn benieuwd naar de reacties. Niet dat de oude website slecht was. Integendeel ! We kregen veel complimenten uit binnen en buitenland. Maar aan een opfrisbeurt was wel behoefte. De bezoeker wordt nu nóg beter geinformeerd over de Eerste Haagse Rolschaats Club Marathon. De oudste rolschaatsvereniging van het land. Sinds 1947 ! Neem eens een kijkje bij de items en bezoek als laatste het Rollercafé om een berichtje achter te laten. Veel leesplezier !

 

"SENIOREN VERSLAAN KOPLOPER"

Publicatie datum 23-09-13


Onze senioren hebben zondag 22 september een zeer goed resultaat behaald door de koploper van de Nederlandse competitie Kon. Modern S.C.W., op onze thuisbaan, in een  rechtstreeks duel met 5-3 (2-1) te verslaan. De tweede wedstrijd van de dag tegen R.V. Brunssum/V.R.C. ging echter met 4-2 (3-0) verloren waardoor de senioren een gedeelde eerste plaats in de strijd om het landskampioenschap niet konden gaan innemen.  

 

In de vroege uren van deze speeldag werd er gewerkt om de speelvloer in een goede conditie te krijgen. De weersomstandigheden waren gunstig doch door de hoge luchtvochtigheid was de droging van de  speelvloer van de buitenaccommodatie langzaam te noemen. Hierdoor werd de kwaliteit van wedstrijd laag wat zeker voor de

 

sporters en toeschouwers niet was gewenst. In het nieuwe seizoen 2014 zal een wedstrijd onder dergelijke omstandigheden door de N.R.B. worden uitgesteld tot het moment dat de speelvloer is opgedroogd en de omstandigheden om goed rolhockey te spelen mogelijk zal zijn. De wedstrijden stonden onder leiding van N.R.B. scheidsrechter Sorensen (Dordrecht) en assistent scheidsrechter van der Mark (Den Haag).    

 

Winst en verlies

De eerste wedstrijd van de dag stond was tegen koploper Kon. Modern S.C.W. en de beide teams hadden last van de speelvloer kwaliteit doch maakten er een gelijkwaardige wedstrijd van. Na een ruststand van 2-1 in het voordeel van E.H.R.C. Marathon hing er een verrassing in de lucht. Deze verassing kwam er omdat de Haagse rolhockeyers ook in de tweede helft goed in de wedstrijd bleven en uiteindelijk een 5-3 overwinning veilig stelde.

 

Door een ongelukkige programmering kon het team van aanvoerder Joran Hartkamp na dit resultaat niet lang rusten want na een korte pauze stond de tweede wedstrijd van de dag al weer op het programma. Het onberekenbare R.V. Brunssum/V.R.C. was op een nu praktisch droge speelvloer een goede tegenstander die met aantrekkelijk rolhockey lieten zien dat zij naar het Westen van Nederland waren gekomen om competitiepunten op te halen. E.H.R.C. Marathon werd onder druk gezet wat uiteindelijk een 3-0 voorsprong van Limburgers opleverde. Na de rust was het speelbeeld in de tweede speelhelft veranderd en ontstond er een gelijkwaardige wedstrijd die een 1-2 stand opleverde doch niet voldoende om de koppositie van de Nederlandse competitie in te nemen doordat uiteindelijk met 4-2 werd verloren. Aanvaller Daniel Franken : “Dit verlies kan ik moeilijk verwerken want we waren er dicht bij om de koppositie in te nemen. We zijn minimaal gelijkwaardig en kunnen van iedere tegenstander verliezen maar zeer zeker ook winnen”.       

 

Met nog vier wedstrijden te spelen is het door de resultaten, naar aanleiding van de thuisronde, nu duidelijk dat er voor het team van E.H.R.C. Marathon nog steeds mogelijkheden zijn om een goede eindklassering in het seizoen 2013 te behalen.

 

Uitslagen 5e speelronde 22-09-13

De speelronde in het Zuiderpark in Den Haag had drie competitie wedstrijden op het programma staan. Kon. Modern S.C.W. –  E.H.R.C. Marathon 3-5 (1-2). Teamfouten Kon. Modern S.C.W. 4 en E.H.R.C. Marathon 12. R.V. Brunssum/V.R.C. – E.H.R.C. Marathon 4-2 (3-0). Teamfouten

R.V. Brunssum/V.R.C. 2 en E.H.R.C. Marathon 4. R.V. Brunssum/V.R.C. – Kon. Modern S.C.W. 5-1

(2-0). Teamfouten R.V. Brunssum/V.R.C. 7 en Kon. Modern S.C.W. 3.  

 

Stand competitie 2013                                                                                                                                                      Foto's

Tot en met de vijfde speelronde (22 september 2013) is de volgende stand aan de orde.                            Van de wedstrijden zijn door Haagse Topsport.nl sport-   

1e plaats           Kon. Modern S.C.W. (Antwerpen), 9 gespeeld, 11 punten,                                                         fotograaf Jet van Bergen en Henegouwen actiefoto's

2e plaats           R.C. De Lichtstad (Eindhoven), 7 gespeeld, 10 punten,                                                               gemaakt die op deze website bij het item Media zijn 

3e plaats           E.H.R.C. Marathon (Den Haag) 8 gespeeld, 9 punten,                                                                 geplaatst.

4e plaats           R.V. Brunssum (Brunssum), 6 gespeeld, 6 punten,

5e plaats           Zaanse Roller Club (Zaandam) 6 gespeeld, 0 punten.

 

Eerst volgende speelronde

De zesde en één en laatste speelronde uit de Nederlandse Rollersports Bond competitie wordt  volgende week zondag 29 september op de semi-overdekte accommodatie in Eindhoven gehouden. Landskampioen R.C. De Lichtstad is dan de gastheer voor deze speelronde waarbij de rolhockeyers van E.H.R.C. Marathon dan zullen uitkomen tegen de Zaanse Roller Club en R.V. Brunssum/V.R.C.

 

 

"SENIOREN NA 10 JAAR WEER TITELKANDIDAAT" 

Publicatie datum 29-09-13


Ja, U leest het goed... Na tien jaar weer titelkandidaat ! In het jaar 2003 werd het seniorenteam met namen als Patrick Zwaanswijk, Michel van der Gaag, Hendry Meershoek, Gebroeders Wim en Ton Meijer, Arnold Korteweg, Eef Bal en Chris Luitwieler voor het laatst kampioen van Nederland. Alleen "good old" Wim Meyer is nog overgebleven uit dit kampioensteam van 2003 wat in die jaren onder leiding stond van Willem Bartels. Medetitelkandidaat R.C. De Lichtstad uit Eindhoven staat er het beste voor want zij hebben met nog één speelronde te gaan één wedstrijdpunt meer en één wedstrijd meer te spelen. De nieuwe weg die onze senioren  sinds januari van dit jaar zijn ingeslagen begint zichtbaar te worden. De trainingen zijn dit seizoen aangepast en er worden meer wedstrijden gespeeld. Voorzitter Marcel Hartkamp : “Het is duidelijk zichtbaar dat het team zich aan het ontwikkelen is. Ook straalt het team meer spelvreugde en passie uit. Dat is mooi om te zien”. De verwachtingen waren aan het begin van dit seizoen niet hooggespannen. Ons seniorenteam is duidelijk in opbouw en dat het met nog één speelronde te gaan nu één van de titelkandidaten is geworden overtreft één ieders verwachting.

 

 

Uitslagen 6e speelronde 29-09-13

De speelronde in Eindhoven had vijf competitie wedstrijden op het programma staan. R.V. Brunssum - R.C. De Lichtstad 3-4, Z.R.C. - E.H.R.C. Marathon 3-5, R.V. Brunssum/V.R.C. – Z.R.C. 4-4,  E.H.R.C. Marathon - R.V. Brunssum/V.R.C. 10-5, Z.R.C. - De Lichtstad 1-17.  

 

Stand competitie 2013                                                                                                                         Programma finale ronde 10-11-13  te Valkenswaard                

Tot en met de zesde (29 september 2013) is de volgende stand aan de orde.                                 10.00 uur Kon. Modern S.C.W. - Zaanse Roller Club   

1e plaats           R.C. De Lichtstad (Eindhoven), 9 gespeeld, 14 punten,                                          11.00 uur R.C. De Lichtstad - R.V. Brunssum/V.R.C.

2e plaats           E.H.R.C. Marathon (Den Haag), 10 gespeeld, 13 punten,                                      12.00 uur E.H.R.C. Marathon -  Zaanse Roller Club 

3e plaats           Kon. Modern S.C.W. (Antwerpen) 9 gespeeld, 11 punten,                                      13.00 uur R.V. Brunssum/V.R.C. - Kon. Modern S.C.W.                    

4e plaats           R.V. Brunssum (Brunssum), 9 gespeeld, 7 punten,                                                  14.00 uur R.C. De Lichtstad - E.H.R.C. Marathon

5e plaats           Zaanse Roller Club (Zaandam) 9 gespeeld, 1 punt.                                                 15.00 uur R.V. Brunssum/V.R.C. - Zaanse Roller Club

                                                                                                                                                                16.00 uur Kon. Modern S.C.W. - R.C. De Lichtstad  

"FRAAIE ACTIFOTO'S VAN ONZE SENIOREN"

Publicatie datum 23-09-13


De sportwebsite Haagse Topsport stuurde afgelopen zondag haar sportfotograaf Jet van Bergen en Henegouwen naar onze sportaccommodatie in het Zuiderpark om actiefoto's van onze senioren te maken.

We kunnen stellen dat zij daar goed in is geslaagd !

 

Bezoek de website : www.haagsetopsport.nl.

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page