top of page

 

Het hier onderstaande aanbod zal vanaf het voorjaar 2019 door de dan te starten  Rolschaatsschool Zuiderpark worden aangeboden.

 

 

Opstap rolschaats basiscursus bij Rolschaatsschool Zuiderpark  

 

Voor elke beginnende rolschaatser (kinderen en volwassenen) is het verstandig om de opstap rolschaats basiscursus te volgen. In de deze cursus wordt in 4 lessen van 75 minuten alle basisvaardigheden van het rolschaatsen aangeleerd en na de cursus kun je veilig de straat op, het skatepark in of gaan vrij rijden op rolschaatsbaan Zuiderpark. Ook kan je het spel rolhockey gaan spelen.

 

De groepen zijn klein en hierdoor krijg je veel persoonlijke aandacht van een ervaren rolschaatstrainer. Je krijgt uitleg over op welke wijze je het beste de rolschaatsen kan aantrekken, de bescherming, een veilige basishouding, je leert gecontroleerd rijden en verschillende remtechnieken toe te passen. Ook komt aan de orde hoe je het beste een bocht kunt nemen en hoe je op de juiste manier obstakels kunt nemen tijdens het rolschaatsen op de openbare weg.

 

Aan te leren technieken:

- Vallen en opstaan 

- Stoppen  
- Vooruit rolschaatsen 
- Bochtjes maken  
- Balansoefeningen
- Achteruit rolschaatsen

 

Lokatie

De opstart rolschaats basiscursus wordt gegeven op rolschaatsbaan Zuiderpark, Mr. P. Drooglever Fortuynweg 3 (parkingang Veluweplein) in Den Haag. Een veilige rolschaatsomgeving met omkleedruimten, fiets (scooter) parkeermogelijkheid en horecavoorziening met terras zijn aanwezig.

 

Duur, kosten en data

De opstap rolschaats basiscursus bestaat uit 8 lessen van 60 minuten.  Er zijn vier niveaus, e.e.a. afhankelijk van het niveau van de deelnemer.  De kosten van de cursus zijn afhankelijk van de aantal deelnemers waarbij wordt uitgegaan van kleine groepen (minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers). Rolschaatsen voor kinderen met basisschoolleeftijden zijn te huur. Een overzicht van de cursusdata gedurende de maanden april tot en met september is verkrijgbaar.

 

Na de opstart rolschaats basiscursus

Na deze cursus kan je ook het spel rolhockey gaan spelen. Omdat je de cursus met een goed resultaat afsloot kan je nu gaan starten met de rolhockeytrainingen van de vereniging E.H.R.C. Marathon. Deze vinden net als de opstart rolschaats basiscursus plaats op rolschaatsbaan Zuiderpark.

 

Het aanbod van de vereniging is dat de eerste vier (jeugd of volwassenen) rolhockeytrainingen voor jou gratis zijn. En als je rolhockey echt leuk bent gaan vinden (en de kans is héél groot!) kan je lid worden van de Eerste Haagse Rolschaats Club Marathon, sinds 1947!

 

Waarom gratis? Die vraag krijgen we regelmatig gesteld. Het is gratis om de drempel te verlagen. Beschermingsmateriaal en stick kan je gedurende deze trainingen van de vereniging dan in bruikleen krijgen. Maak eerst kennis met die gave tak van sport.

   

Meer info?

Meer info en aanmelden voor de opstart rolschaats basiscursus voor jeugd en volwassenen via het mailadres info@ehrc-marathon.com of app via de Marathon Info Lijn 06 339 121 91.

 

Rolschaatsbaan Zuiderpark is een veilige sportomgeving. Omkleedruimten, fietsparkeermogelijkheid en een horecavoorziening met terras zijn aanwezig.

 

Bereikbaarheid en autoparkeren? Kijk op het webitem "Contact".

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page