top of page

Inline hockey

 

Inline hockey bij E.H.R.C. Marathon?

Momenteel is er een haalbaarheidsonderzoek gaande om te bekijken of de rollende tak van sport inline hockey zich kan aansluiten bij onze vereniging. Indien dit tot een mogelijkheid kan behoren zal deze tak haar identiteit behouden, zich aansluiten bij het verenigingsleven van E.H.R.C. Marathon, zelfstandig binnen onze vereniging opereren en organisatorisch worden onder gebracht in de Technische Commissie Inline Hockey (T.C.I.). Deze commissie valt dan onder de verantwoordelijkheid van het Dagelijks Bestuur van E.H.R.C. Marathon.  

 

Wat is inline hockey?

Inlinehockey is een snelle flitsende sport, overgewaaid uit de VS. Er wordt gereden op inline skates (of soms op rolschaatsen) en gespeeld met een hockey-stick en een zogenaamde now-bounch bal. Het lijkt verder veel op ijshockey met vergelijkbare regels en bescherming. Deze sport is een full-contact sport waarbij behendigheid op de skates en balvaardigheid centraal staan. 

De sport wordt zowel door jongens als ook door meisjes beoefend. Een team bestaat uit minimaal acht spelers, waarvan er vier op het veld staan. Daarnaast heeft ieder team een goalie. De sport wordt in competitie verband gespeeld. Tevens worden er toernooien georganiseerd. Het is ook mogelijk om in-linehockey recreatief te spelen. 

Een wedstrijd begint met een face-off. Er zijn twee scheidsrechters en wordt gespeeld op een rolhockeybaan met de afmeting van 20x40 meter.

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page