top of page

Sportcampus Zuiderpark ... onze indoor accommodatie                            ... our indoor accommodation

Algemeen   General

Omdat door de weersomstandigheden (lees: bij regen en vorst) de speelvloer van rolschaatsbaan Zuiderpark niet altijd voor de sporters goed en veilig is te gebruiken heeft de vereniging tijdens haar indoor seizoen (van 1 oktober tot en met 1 april) de sportcampus Zuiderpark tot haar beschiking. De gemeente Den Haag steunt de rolhockeysport en heeft dat laten zien door één van haar negentien sporthallen voor het rolhockey geschikt te maken. Inmiddels heeft de sporthal in rolhockeykringen de bijnaam "de rolhockey arena" gekregen.

 

Faciliteiten   Facilities

De sportvloeren hebben een afmeting van 48 meter bij 28 meter en is dusdanig samengesteld dat rolschaatsen op de alle sportvloeren mogelijk is. Door middel van een demontabele boarding is een rolhockeybaan conform de internationale afmeting van 40 bij 20 meter te realiseren. Vergaderruimte, beheerdersruimte, sportcafé, scheidsrechterskleedkamers, sportteamkleedkamers met lockers, doping controle ruimte, pers faciliteiten, krachthonk, sauna, ehbo ruimte, electronisch scoreboard, schotklok en omroepinstallaties aanwezig. Met sportcampus Zuiderpark geeft de vereniging haar leden op ieder niveau een uitdagende  spelbeleving daar "de rolhockey arena" aan de internationale eisen, van de wereldbond F.I.R.S.,  voldoet.

 

Accommodatie opties  Accommodation options

Sportcampus Zuiderpark geeft in haar accommodatie 5 opties om het beoefenen van de tak van sport rolhockey mogelijk te maken.  

 

Optie 1, lo vaklokalen (gymlokalen), geschikt voor jeugd rolhockeytrainingen.

Optie 2, sporthal B, demontabele boarding, 40 x 20 meter, 350 zitplaatsen, 160 staanplaatsen.

Optie 3, sporthal A, demontabele boarding, 40 x 20 meter, 450 zitplaatsen, 160 staanplaatsen.

Optie 4, sporthallen A en B geschakeld, demontabele boarding, 40 x 20 meter, 800 zitplaatsen, 320 staanplaatsen.

Optie 5, topsporthal, demontabele boarding, 40 x 20 meter, 3.500 zitplaatsen.

 

Adres sporthal  Address sportshall

Sportcampus Zuiderpark, Meester P. Drooglever Fortuynweg 22, 2533 SR Den Haag. 

 

Parkeren  Parking

In de omliggende woonwijken en op een groot parkeerterrein (stadspark ingang Melis Stokelaan) zijn voldoende parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer  Public Transport

Sportcampus Zuiderpark ligt op loopafstand van station Moerwijk . Ook is de sportcampus bereikbaar met tramlijnen 1, 9, 10, 11, 12 en buslijn 18. Op de website www.9292.nl kunt u nakijken hoe u sportcampus Zuiderpark met het openbaar vervoer kunt bereiken.

Rolschaatsbaan Zuiderpark ...  onze outdooraccommodatie    ... our outdoor accommodation

Algemeen   General

Bezoekers beweren dat rolschaatsbaan Zuiderpark één van de mooste outdoor rolhockey accommodaties van West Europa mag worden benoemd.  De gemeente Den Haag steunt de rolhockeysport en heeft de rolschaatsbaan Zuiderpark in haar onderhoudsprogramma opgenomen. Doordat het in het jaar 1957 werd geopend en al die jaren opmerkelijke rolsport activiteiten hebben plaats gevonden mag rolschaatsbaan Zuiderpark als één van de Haagse iconische sportlokaties worden beschouwd. 

 

Adres rolschaatsbaan  Address  rollerskate rink

Rolschaatsbaan Zuiderpark, Meester P. Drooglever Fortuynweg 3, 2515 SA Den Haag. 

 

Faciliteiten   Facilities

De sportvloer heeft een afmeting van 40 bij 20 meter. Horeca paviljoen, kleedkamer gebouw met scheidsrechters kleedkamers, sportteam kleedkamers, doping controle ruimte, 750 publieke staplaatsen, electronisch scoreboard en omroepinstallatie aanwezig. 

 

Parkeren  Parking

In de omliggende woonwijk zijn voldoende (betaald) parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer  Public Transport

Rolschaatsbaan Zuiderpark ligt op loopafstand van station Moerwijk . Ook is de rolschaatsbaan bereikbaar met tramlijnen 1, 9, 10, 11, 12 en buslijn 18. Op de website www.9292.nl kunt u nakijken hoe u de rolschaatsbaan met het openbaar vervoer kunt bereiken.

Stadspark Zuiderpark ...  en onze indoor - en outdoor accommodaties   ... and our indoor - and outdoor accommodations

Sporten in de buitenlucht (rolschaatsbaan Zuiderpark) gedurende het zomerseizoen (outdoor) en sporten overdekt (sportcampus Zuiderpark) gedurende het winterseizoen (indoor) is de insteek van onze ambitie. Vanaf de stadspark ingang Veluweplein hadden we een droom wat in 2017 is uitgekomen: "Gedurende het zomerseizoen rechtsaf en gedurende het winterseizoen linksaf".  Welke sportvereniging kan dat zeggen? Wij zijn trots dat we deze mogelijkheden bezitten. Dankzij de gemeente Den Haag, dankzij de ambitieuze (sport) politiek en het ambitieuze (sport) ambtelijk apparaat.

  

Informatie  Information

Meer informatie over sportcampus Zuiderpark? Stuur een mail naar de E.H.R.C. Marathon accommodatie commissie: info@ehrc-marathon.com  

E.H.R.C. MARATHON 

 ...SINDS 1947

rolhockey ehrc marathon

ROLHOCKEY BELEEF JE BIJ...

1947 - 2019 : 72 JAAR

EERSTE HAAGSE ROLSCHAATS CLUB

MARATHON

© 1997 - 2019 "Marathon on line", ruim 20 jaar de officiele website van E.H.R.C. Marathon

Design: Joao Batista Pereira                    © 2017 

bottom of page